17 Temmuz 2008 Perşembe

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Tatil tam gaz devam ederken blogumu da unutmamaya,ihmal etmemeye çalışıyorum elimden geldiğince.Öyle bir alışkanlık olmuş ki takip ettiğim bloglarda neler oluyor,kimler neler pişirmiş neler yazmış,nereleri gezmiş de paylaşmış diye bir koşu geliyorum fırsat buldukça.Mevsim yaz olunca paylaşılanlar da yemek,pasta,börekten biraz kayıp tatile,tatil yörelerine doğru yöneliyor.Ama çok da hoşuma gidiyor doğrusu.Kimi zaman hiç gitmediğim hatta aklıma gelmemiş yerleri tanırken,kimi zaman da bildiğim tanıdığım eski anılarımın mekanlarına gidiyorum sayelerinde.Arada da bir iki yemek tarifi bakıp hoş fotoğraflar görüp enerji depoluyorum eve döndüğümde yapacaklarımı kafamda oluşturarak.Bunun dışında da bol bol dinlenip huzuru çekiyorum içime,tüm kış boyunca dönem dönem ihtiyacım olduğumda depodan kullanmak üzere.Akşamları da küçük canavarım uyuduktan sonra alıp kitabımı elime sessizliğin tadına varıyorum.Bizim burda Kumbağda televizyon yok,4 katlı apartmanda sadece en alt katta yengemde var.Zaten pek gereği de yok,öylesine herşeyden uzak ve gereksiz şeylerden arınmış oluyor ki insan burda tüm boş vakitler kitapların oluyor.İstanbula dönünce sanırım en çok bunu özleyeceğim.Elimde 2.cildini okuduğum İnce Memed varken dayanamayıp burdaki kitapçıdan Siyah Süt aldım geçen hafta.Ne zamandır aklımdaydı onu okumak.Kısa zaman önce kendimin de benzer şeyler yaşadığım düşünülürse benim de içime ışık tutacağını düşünerek.Öyle de oldu,bir solukta içinde kendimi de bularak okudum.Bir ara kitaptan bişeyler paylaşmak istiyorum fırsat bulursam.

Neyse yine tarife gelene kadar çok dolaştım durdum,fazla mı gevezeyim acaba?Kuru kuru tarif vermek gelmiyor içimden illa ki hayattan da birşeyler olacak.Ordan burdan hayattan diye boşa mı dedim,herşeyden daha da çok hayattan olmalı.Bu şekilde tarif paylaşıyor olmam kimseyi rahatsız etmiyordur umarım.Ediyorsa da keyfi bilir,ben böyleyim:))

Malzemeler
2 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
aldığı kadar yoğurt
3-4 diş sarımsak
nane
dereotu
kırmızı pul bier

Ben bu salatayı yaklaşık 20 kişilik hazırladığım için patlıcanları kendim közlemek gibi bir uğraşa girmedim.Ama sadece kendimize yaptığımda kesinlikle kendim közlerim fırında.Tat'ın hazır közlenmiş patlıcanlarından 2 kavanoz aldım.Fazla suyunu süzdürdükten sonra içine alabildiği kadar yoğurt ekledim,sarımsakları ve pul biberi katıp bir güzel karıştırdım.Servis tabağına alıp üzerini bolca nane ve dereotu ile süsledim.Bu salatayı yeneceği zaman taze taze yapmak daha iyi oluyor çünkü bekledikçe patlıcanlar sulanıyor. Afiyet olsun

Yorumu olan

11 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'cim senin adına çok sevindim. Güzel günler geçirmeni diliyorum. Yazılarına gelince kimsenin rahatsız olacağını sanmıyorum. Güzel şeyler paylaşıyorsun. Patlıcanın da ayrıca çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.

:)den dedi ki...

Ne kadar içten bir yazı olmuş. Keyifle okudum. Sadece yemek ve pasta tariflerinin verildiği bloglar beni çok açmıyor ne yalan söyleyeyim. Okuduğunuz kitabı ve sıradakini bizlerle paylaşmanız ne büyük incelik. İyiki bu blogu açmışsınız. Paylaşımlar yaşamı renklendirirken, hepimize farklı dünyaların kapılarını da aralıyor.
Yazmadan geçemeyeceğim patlıcan salatasını çok severim. Tam yaz sofralarına layık. Ellerinize sağlık.
Mutluluk dolu günler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim bayılırım közlenmiş patlıcana, yoğurtlu salatasını ben de evvelsi akşam yapmıştım.. Mmmmm, bak canım çekti yine :) Bu arada "hayattan" da ilavelerle tarifleri paylaşman benim çok hoşuma gidiyor :) Devam et lütfen..

Sibel dedi ki...

Siyah Süt'ü ben de diğer kitaplar arasında öncelik vererek okumuştum Yaseminciğim, henüz anne olmama hatta bu fikre bile çok vakit olsa da benim için, iyi gelmişti kitap, ışık tutmuştu benim de içime.

Salatan da çok güzel olmuş, olsa da yesem dedim şimdi. Diyeceksin ki gir mutfağa yap:) Ne kadar basit halbuki. Ama bugünlerde birileri yapsa ben yesem modundayım. Oluyor böyle zaman zaman değil mi:)
Sevgilerimle..

Cafe Gusto dedi ki...

Siyah süt çok güzel bir kitap keyifle oku.Ayrıca patlıcan nefis olmuş ellerine sağlık...sevgiler..

zarpandit dedi ki...

siyah süt benim gibi elif şafak hastası için oldukça mukemmel bir kitaptı:)tebrikler super seçim:)

bu arada gecen hafta izledim pasta atölyesini ama bu hafta unuttum resmen :(

sunumu kim yapıyor biliyormusun:)
aysem abla:) pecetedennotlar.blogspot.com :)

zero dedi ki...

Sevgili Yasemin ne kadar mutlu oldum öykümle ilgili yazdıklarını okuyunca. İnsan sadece kalemi ve kağıdı elinde, ya da sadece bilgisayarıyla baş başa bir şeyler karalarken her şey o kadar kişisel ve sadece o kağıtla senin aranda ki... Ama onları birileriyle paylaşıma açtığın an artık senin olmaktan çıkıyor ve herkes kendi macerasını yaşıyor o satırlarda. İşte böyle yazdıklarıyla da insanlara dokunabildiğini bilmek inan çok çok güzel bir duygu. Çok tereddüt etmiştim sayfaya koymadan önce uzunluğundan ötürü. Keyifle okuduğunu bilmek çok memnun etti:)

Bir yandan da İnce Memed, Siyah Süt... Ne kadar güzel içsel yolculuklara da çıkmışsın fiziksel yolculuğuna ek olarak. İnce Memed çağımızın en değerli roman serisi sıralamasında kesin ilk beşe girer benim gözümde. Siyah Süt'se kadın olmaktan bir kere daha gurur duymamı sağlayan kitaptır. Anne olan kadın, olmayan kadın, olamayan kadın, olmamayı seçen kadın ama hepsi kadın... Ve hepsinin sırtında benzer yükler, benzer sorular, çelişkiler...

Salata da tabi ki harika görünüyor. Ben bir de son bir iki seferdir yeni bir yol deniyorum, salatanın içine taze baharatları ekleyerek servis ediyorum, tabi yine yoğurtla beraber. yani fesleğen, nane, taze sarımsağın yaprağı gibi... Bu şekilde de ayrıca bir lezzetli olduğunu keşfettim. Bir kez daha ellerine sağlık!

Adsız dedi ki...

Televizyon düşmanı bi tek kendim sanırdım ama çok şükür bende bir anormallik yokmuş : ) Siyah Süt'ü en kısa zamanda bende okumak istiyorum...Kocaman sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Şablonumu değiştirdim, bir de baktım seninkini seçmişim :) Yaşasın şablon kardeşliği :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yeni şablon seç'in solunda HTML'i düzenle var ya, oradan halihazırda kullandığını kopyalayıp yedekleyebilirsin..

egeli dedi ki...

Yasemincim,güzel dileklerin için sana teşekkür ederim canım,ayrıca közlenmiş patlıcan salatasına bayılırım,ellerine sağlık...sevgiler