1 Temmuz 2008 Salı

Doğumgünü Menümüz

Cumartesi günü Tuğra'nın 2.doğumgünüydü.O yüzden geçtiğimiz hafta tamamen bu güne göre planlanmıştı.Tuğracığım,ben rahatça hazırlıklarımı yapabileyim diye anneannesi ve dedesiyle onlara gitti.Orda çok mutlu oluyor ve bizi de pek aramıyor.Teyzesi ve dayısı da ona gerçekten çok iyi arkadaş oluyorlar.Doğumundan beri beni hiç yalnız bırakmadıkları ve her ihtiyacım olduğunda yardımıma koştukları için hepsine bu vesileyle teşekkür ediyorum.



Çocuğu olanlar Sponge Bob'u tanırlar mutlaka,gerçi biz büyüklerin bile çok sevdiği bir kahraman ama çocuklar deli oluyorlar ona.Ben de pasta arayışlarım sırasında oğlumu en çok ne mutlu eder diye çok fazla düşünmedim.Ve sonunda yukarda gördüğünüz bu muhteşem pastayı sipariş verdim.Görünüşü kadar lezzeti de iyi olsa idi çok daha mutlu olacaktım ama her neyse pastayla ilgili şikayetimi ilgili yere de ilettim.

kıymalı-patatesli-peynirli börek ketçaplı sosis maydanozlu ve pul biberli peynir topları çikolatalı limon kabuklu truff patlıcan salatası




üzümlü çikolata soslu kek susamlı simit sirkeli kurabiye tahinli kurabiye
masamızdan bir görüntü
Herşey pek bir beğenildi.Özellikle de ilk denemem olan çikolatalı trufflar.Tarifleri de sırasıyla paylaşmaya çalışacağım önümüzdeki günlerde.


İşte menümüz bu kadar.Tuğra'nın anneannesi de yine yardımımıza koştu her zamanki gibi.Resimdekilerin bir kısmı anneme ait.''Ana gibi yar olmaz'' diye boşa dememiş diyenler.Canım annem herşey için sağolasın.Ellerine sağlık.


Bu mutlu günümüzde yanımızda olanlara çok teşekkür ediyoruz.Gelemedikleri halde telefon ederek kutlayan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.Ne kadar da çok seveni varmış meğer Tuğra'nın!!

Yorum yazmak ister misin?

12 yorum:

zarpandit dedi ki...

ay keske bende senin oğlusun olsaymısım ne kadar guzeller oyle yiyecekler:):):):)
daha dun aldım seker hamuru malzemelerini bilseydim dogumgunu pastasını ben yapardım bebişin küçücük bir hediye olarak:)

asagıdaki fotograf cok sıcak bir goruntu olmus bu arada:)

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Döktürmüşsün arkadaşımm. Pasta çok şık görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık...

zero dedi ki...

Bu boncuk gözlü yaramazın doğum gününü bu vesile ile bir kere daha kutlayayım:) Sofra harika görünüyor, eminim çok güzel bir gün geçirmişinizdir ailecek. Benim de çocukluk doğumgünlerim geldi aklıma. Anneanneler, dedeler, arkadaşlar... üç gün üç gece doğum günü yapılırdı. Tabi bu üç günün sonunda annem bitik vaziyette olsa da benden mutlusu olmazdı:) Çocuk olmak güzel şey...

Haydins dedi ki...

Hersey nefis gorunuyor..ellerinize saglik..
Bu guzelligide nice yillar saglikla mutlulukla ailesi ve tum sevenleriyle..

Haydins dedi ki...

Hersey nefis gorunuyor..ellerinize saglik..
Bu guzelligide nice yillar saglikla mutlulukla ailesi ve tum sevenleriyle..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Gökçecim gel sen de benim kızım ol bari,oğlum var nasılsa,sana da mamalar yaparım güzel.ama sen de hiç fena şeyler yapmıyorsun bu arada,
Banuş teşekkürler canım arkadaşım,Kayracım burda olsa sizi de çağıracaktım,seneye birlikte kutlarız inşallah
Zerencim,gerçekten çocuk olmak çok güzel,anne olmak da bir o kadar zor.ama herşeye değerdi o yüzündeki mutluluğu görmek.Darısı başına arkadaşım

Zeynep dedi ki...

Merhaba Yasemin'cim. Tuğra'cığın doğum günü kutlu olsun. Daha nice mutlu yaşlar görsün sizlerle beraber inşallah. Ellerine sağlık. Bütün yiyecekler nefis görünüyor. Tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum :) Sirkeli kurabiye benim annemden kalan bir tarifim var, sanırım aynı tarif. Ben de işe geri döndüm bu arada. Toparlanıp vakit bulabilirsem bloguma devam edeceğim ama uzun zamandır bir şey yapıp koyacak halim ve vaktim olmuyor. Sevgiler, Zeynep

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Hepsi harika! Çok güzel bir doğumgünü mönüsü hazırlamışsın. Eline sağlık:)
Tuğra' ya da başarılı, sağlıklı ve mutlu nice yaşlar diliyorum. Yeni yaşı kutlu olsun.
Sevgilerimle...

egeli dedi ki...

YASEMİN'CİM ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM,AYRICA OĞLUŞUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAR DAHA NİCEEEEE MUTLU YILLAR DİLERİM...SEVGİLER

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim hem senin, hem annenin ellerinize sağlık.. Tam anlamıyla döktürmüşsünüz! Çok emek verdiğiniz anlaşılıyor.. Maydonozlu ve biberli peynir topları çok hoşuma gitti, buna benzer bir tarifim vardı denemek istediğim.. Onda lor peyniri kullanılıyordu, sen de öyle mi yaptın? Merakla tarifi bekliyorum.. Ayrıca kandilini de kutlarım canım..

zarpandit dedi ki...

yasemin ablacım ben hiç kursa gitmedim ama youtube da videolar buldum süslemeler konusunda falan indireceğim onları istersen sanada gonderirim..ben cok begendim cunku cok değişik şeyler var..

kurslar işe girmeden gidemeyeceğim pahalılıkta geldi bana..ben dun aksam oturdum biraz ugrastım inana oyun hamurundan farkı yok..

ben biraz bir şeyler çalıştım bugunde bakacagım biraz eger becerebilirsem yayınlayacagım..

yabancı sitelerde cok cok daha farklı şeyler buldum istersen oaralarada bak..

bende yapım aşamalarını çalıştıgım kadarıyla deneyeceğim..

evet kurabiyeyle başlama daha iyi eli alışıyor insanın..ben zencefil tarcın pek sevmiyorum bende baska bir kurabiye tarifi var onla deneyecegim..

birde şeker hamuru setleri pahalı geldi sadece(yaprak çiçek seti hariç)seker hamuru seti nuasnta 30 ytl ama blgocu bir arkadasın ssatıs yaptıgını gordum sipariş ettim bende 35 ytl tum set yaprak çiçek ve seker hamuru seti..cok cok uygun..

wwww.eymez.com burdan bakabilirisn..değişik bir kaç bir şey daha alacagım bence sen benim gibi şimdilik kurabiye kalıpları al bol bol :)

birde ben burcu abladan cok faydalandım bilgileri cok guzel:)

ara ara yine gorusup fikir verelim birbirimize emi:)

bu arada eger uzak geldi falan dersen alcaklarının lşstesini gonder ben eminönüne giitiğimde alır kargolatırım nuans ya da fermoya:)

oznurunelemekleri dedi ki...

canım ellerine sağlık bu ayın 17 sındede benim oğluşumun dogum günü benim içinde menünün bir kaçı iyi fikir oldu kara kara neler yapsam diyordum oğluşuna nice yaşlar allah uzun ömür versin sevgilerimle