30 Mayıs 2008 Cuma

Partal Kurabiye ve 2 yaş Sendromu

Sayfamı daha sık güncelleyeceğim dedim fakat mümkün olmadı maalesef.Tarifler birikti tabii.Önümüzdeki hafta tatile gidiyoruz kısmetse,onun hazırlıkları falan pek vakit kalmıyor bloga açıkcası.Bir de bu aralar Tuğra Bey 2 yaş sendromu yaşıyor ayıptır söylemesi şaşırdım kaldım.Daha önceden hiç bilmediği şeyler yapar oldu,birşeyleri tutturmalar,olmayınca kendini yere atmalar,sinirlenip kafayı oraya buraya vurmalar.Sanki hiç başımıza gelmeyecekmiş gibi okuduğumuz şeyler sonunda geldi bizi de buldu.Sabırlı biri de pek değilim ama bu işin de tek çıkar yolu sabrı korumak ve asla üstüne gitmeden işleri yoluna koymak.Bakalım hayırlısı belki bu tatil küçük beyin sendromuna iyi gelir ya da bizi geçen yıl yaptığı gibi deli eder tatilde.Gidip göreceğiz.










Bugünkü tarifim çok sevdiğim bir kurabiye tarifi,hatta en sevdiğim.Serpil Yengem eskiden Kumbağ'da yapardı ve hemencecik de biterdi koca tepsi kurabiye.Hala her yediğimde o eski güzel günler geliyor aklıma.Bazı yiyeceklerin,tatların bazı eski anlara anılara götürdüğüne inanıyorum.Bir yığın tat var aklımda beni bir yerlere eski zamanlara götürdüğüne inandığım.Neyse kısa kesip tarifi veriyim en iyisi.



Malzemeler:

3 yumurta
1,5 bardak şeker
5 bardak un ( biraz daha fazlasını alıyor)
1 paket margarin
kabartma tozu,vanilya
kuru üzüm
damla çikolata ( tarifin aslında üzerlerine fındık tanesi konuyor ama ben üzerlerini süslemek için damla çikolata kullandım,çok da yakıştı.)



Tüm malzemeyi güzelce yoğurup herhangi bir şekil vermeden ufak parçalar alıp tepsiye diziyoruz.Üzerlerine de ister fındık tanesi ister damla çikolata ile süsleyip 180 derece fırında pişiriyoruz.Pişme süresi her fırına göre değişir o yüzden siz ne kadar pişiriceğinizi bilirsiniz diyorum.





Yanına da kahve yaptım hadi bekliyorum gelsenize:)
Herkese hayırlı Cumalar diliyorum,iyi haftasonları
Şimdi bir yorum yapsana

7 yorum:

zarpandit dedi ki...

oy oy en deli çağları kitaplarımdan aklımda benimde:)
malum bir çocuğum yok:)
bu arada canım ablacım yazımla ilgili uyarını aldım mesaja msn e o kadar alışmışız ki yazım değişmiş:)
bak beğendinmi şimdi düzgün yazıyorum artık:)
gerçi zor tutuyorum kendimi:):):):)
hayırlı cumalar..
kurabiyeler çok şirin ellerine sağlık:)

nalan dedi ki...

geldim çayımı doldur.
acıktım,tuğranın yanına oturup yiyeyim.
eline sağlık iyi tatiller,tatilyararlı olur ve huysuzlukları orada bırakıp dönersiniz inş.iyi tatiller
(yorumunu okudum sağol)

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Bu kurabiyeyi bende çok severim, ilk mutfak maceralarım başladığı zaman benzer bir kurabiye yapardım, üzümlü ve cevizli idi, bak bu akşam yapayım bende bundan.Damla çikolusu da süperdir eminim.
Tatil planları falan diyosunuz galiba, yolculuk nereye Aslıhan'cım?

durutarifler dedi ki...

Ay kahve davetine hiç dayanamam. Keşke gelebilsek.Nasıl burnumda tüttü kahve.
2 yas sendromu icinde yapilacak tek sey ilgiyi farkli seylere yonlendirmek ve asla karsi koymamak. Kafasini duvara vursa bile.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'ciğim yazı başlığını görünce tebessüm ettim, çünkü benim oğlumda bu sendromdan geçiyor. Dediğin gibi sabır yüklü olman gerekiyor. Allah tüm annelerin, babaların yardımcısı olsun. Biz hiç sendrom falan yaşamadık galiba :)Allah sağlık versin çocuklarımıza, çok zor büyütüyoruz. Sabırların en büyüğünüde bize nasip etsin. Bu arada tatil heyecanı sarmıştır seni. Bizde kısmet olursa 1 ay sonra gidiyoruz. Düşündüğünüz bir yer varmı? Nereye gideceksiniz...
Sevgiler canım

zero dedi ki...

Ne güzeldir tatil hazırlıkları:) Gerçi belli ki bu seneki telaşına oğluşun ambargo koymuş:) Umarım ailecek her şey istediğiniz gibi geçer tüm tatil boyunca.

Ellerine sağlık kurabiyeler de çok güzel görünüyor. Ve senin de yazmış olduğun gibi yemekleri anılarla birleştirmeyi ben de çok seviyorum. Yemeklerin de bir hikayesi olması gibi bir şey bu, ama sadece bize ait hikayeler... İşte o zaman lezzetlerine lezzet katılıyor.

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

bu yemek tarifi mevzusunun en sevmediğim yanı ne biliyormusun.. Kahvemi hala annem yapıyor , ve kurabiyeleride bana yapabilecek tek insan o .. Ve şuanda uyuyor .. Böyle bakıp bakıp canımızı eritmek .. Üniversite'deyken annem de olmuyor .. İşte o zaman çok ciddi lezzet travmaları .. :)

Elinize sağlık ..