1 Mayıs 2008 Perşembe

Çikolatalı Muffin





Bu aralar sanırım bahardan olsa gerek ne içimden yemek yapmak geliyor ne de yeni tarif eklemek.Baktım ki günler olmuş sayfada değişiklik yok bekleyen tariflerden biriyle geri döneyim dedim.Biraz keyifsizim sebepsiz yere;havaların ısınması, yazın yaklaşması falan da pek beni mutlu etmeye yetmiyor bu defa.Sanırım tüm kışın yorgunluğu üzerimde birikmiş durumda,kimilerine göre evde oturan çalışmayan hanımların keyfine diyecek yok.Ama görünen hiç de öyle değil maalesef.İnanın çalıştığım zamanlarda bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum.Neyse bu mevzu çook uzun,yaz yaz konuş konuş bitiremem.Belki başka bir yazının konusu olur daha sonra.
***********************************************************


Bu çikolatalı muffinin tarifini Yumurta Sepeti'nde gördüm ve çok da beğendim.Geçen Pazar da kuzenime kahvaltıya davetli idik,sabah erkenden kalkıp yaptım bu muffinleri.Sonuç çok başarılı oldu.Tarifin orjinali Yumurta Sepetinde var ama ben buraya da ekliyorum aynen.








Malzemeler
2 bardak un.
2 tatlı kaşığı kabartma tozu (tam paket kullandım )
1/2 çay kaşığı tuz
3/4 bardak şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
250 ml süt
1 tatlı kaşığı vanilya (tam paket kullandım)
1/3 bardak sıvıyağ
80 gr lık 1 paket bitter çikolata (1 kare) (her bir kareyi ikiye bölüyoruz)








Önce fırınınızı 150 derecede ısıtın.Muffin kalıbınızı hazırlayın.Bir kabın içinde un,kakao,kabartma tozu,şeker,tuzu,vanilyayı karıştırın.Bir başka kabın içinde de yumurtayı çırpıp sütü ekleyin.En son da yağını ekleyin.Islak karışımı kuru karışıma ekleyerek topaklanmaması için iyice çırpıyoruz.Kalıpların yarısına karışımdan döküp üzerine parçalanmış çikolata atıp üzerine yine karışımdan döküyoruz.En üste de yine çikolata koyup sıcak fırında 25-30 dk pişiriyoruz.Ben bitter yerine sütlü çikolata kullandım ama bitter daha çok yakışırdı sanırım.Afiyet olsun.


Bir şey daha eklemek istiyorum,bir önceki muffinde mikser kullanmamıştım elimle karıştırmıştım ve harika kabarmışlardı.Bu defa unuttum bu püf noktasını ve mikserle çırptım.O yüzden de istediğim gibi kabarmadılar.Yine de lezzet süper,deneyin pişman olmazsınız.




İlgili linkler : Zencefilli Muffin

9 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

enfes görünüyor canım olsada yesem keşke
ellerine saglık kocaman sevgiiler

sarımutfak-hande dedi ki...

canım harika olmuşlar çayımın yanına aldım birtane bilesin
öptüm
iyi haftasonları

Cafe Gusto dedi ki...

Yaseminciğim bende aynı durumdayım bahar yorgunluğu herhalde..Muffinler çok güzel olmuş ellerine sağlık...sevgiler..

zero dedi ki...

Bahar her sene beni de böyle yapar, sıkılırım, bunalırım, elimi bile kaldırmak istemem, bir bu sene nasıl olduysa farklı bir enerji getirdi üzerime. Ama sevgili Yasemin eminim bu içinde mutluluk hormonu (çikolata) saklı leziz muffinlerden bir ısırık almak bile iyi gelmiştir sana. Yanında bir de demli çay:) En kısa zamanda ben de deneyeceğim:)

Bu arada benim MEYVE BAHÇESİ yazısına yaptığın yorumda sorduğun üzre, evet doğum günü vs her özel gün için pasta siparişi alıyorum. Oraya yazdığım yorumda da biraz bahsettim zaten:)
Sevgiler
Zeren

egeli dedi ki...

merhaba ,siteni ilk defa ziyaret ediyorum ve bütün tarifler birbirinden güzel ,ellerine sağlık...sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Yasemincim beni anlatmışsın sanki:)
Ellerine sağlık muffinler süper görünüyor.
10 aydır iş hayatından uzağim keyifleri var mutlaka ama çalışmak daha iyi yaptığın iş belli sınırları var:)evde öyle değil ki canım her an farklı bir iş çıkabiliyor
iki durumuda yaşamak güzel:)
sen tekrar çalışma hayatına dönmeyi düşünüyor musun
tuğrayı büyütüp
neyse evde olan ama ev hanımı olamayan bayan olarak tanımlıyorum kendimi:)

sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

bende denedim ilk piştiğinde dayanamadım hemen tadına baktım nefisti.
ama 1-2 gün beklememesi lazım. ben ilk piştiğindeki tadı daha çok beğendim.
Tarif için teşekkürler....

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sevgili Adsız,
beğenmene sevindim, cidden çok güzel bir tarif bu.afiyetler olsun.
bu arada ismini belirtirsen sevinirim.

edibe dedi ki...

Yaseminciğim,
en sonunda bende bloğumda yayınlayabileceğim tarifini. Bu 2. yapışım. Büyük kızımın doğum gününde yaptım.Tarif için teşekkürler