4 Nisan 2008 Cuma

Zencefilli Muffin




































Bu blog olayına girdiğim ilk günden beri yapmayı şiddetle istediğim ve tüm takip ettiğim bloglarda da imrenerek baktığım tek şey:Muffin:))

Önceden de yapardım ama Dr.Oetker'in hazır muffinlerinden.Eeee şimdi onları da yapıp burda ben yaptım diye övünmek ayıp olur herhalde,maharet kendi yaptığını sunabilmekte.Ama illa da yapamam diyenlere öneririm Dr.Oetker'i.

Bugüne kadar da yapmadım çünkü bir muffin kalıbım yoktu ve uzun bir süre de nasıl birşey alsam diye bakındım durdum.Öyle hemen de birşey almayı beceremem illa gidip gelip bakıcam,ölçücem biçicem sanki ev alıyorum ya.Huyum öyle napıyım can çıkar huy çıkmaz demişler.Dün en sonunda Tuğra ile park dönüşü kalıbımızı aldık ve heyecanla eve geldik.Sırada güzel ve garantili bir muffin tarifi bulmak vardı.Aradım taradım,yığınla tarif buldum hem bloglardan hem de elimdeki yemek kitaplarından.



Sonunda da Pastacı'nın Zencefilli Muffin tarifinde karar kıldım.Annem geçen hafta kurabiyelerde falan kullanırım diye getirmişti zencefili.Ne de iyi etmiş valla,bir baharat bu kadar mı güzel kokar,bu kadar mı tüm evi kaplar misler gibi hmmm.




Bugün gelecek olan misafirlerim için de güzel bir ikram oldu.İlk muffin denemem oldukça başarılı oldu,artık habire yaparım ben bu aralar.Hem ikramı da şık oluyor böyle porsiyon porsiyon.



Muffin yapmanın püf noktaları varmış.Araştırırken öğrendim ki muffinde sıvı ve toz malzemeyi ayrı ayrı kaplarda karıştırıp sonradan birbirine katmak gerekirmiş.Bir de mikser yerine elle çırpmak ve eğer içine çikolata,ceviz,üzüm gibi malzemeler katılacaksa en son ekleyip fazla da karıştırmadan kalıplara dökmek gerekirmiş.



Malzemeler

2 yumurta

2 kahve fincanı toz şeker+2 kahve fincanı pudra şekeri

2 kahve fincanı sıvıyağ

2 kahve fincanı yoğurt

6 kahve fincanı un

kabartma tozu

2 tatlı kaşığı zencefil

2 tatlı kaşığı tarçın


























Hazırlanışı:İlk önce fırını 170 derece ısıtın.Sonra 12'lik muffin kalıbınıza kağıt kalıplarınızı yayın.Bir kapta toz şeker,pudra şekeri ve yumurtaları iyice köpürene kadar çırpın.Sonra sıvıyağ ve yoğurdunu ekleyin.Ayrı bir kapta da unu,kabartma tozunu,zencefili ve tarçını karıştırın.En son olarak da iki karışımı birbirine katıp güzelce çırpın.Kalıpların yarısını dolduracak kadar döküp yaklaşık 20-25 dk kadar pişirin.Afiyet olsun.

Bu ölçüden toplam 12 adet çıkıyormuş ama benimki tam 17 adet oldu.


Pişerken evin her yanını mis kokular sardı,zencefil gerçekten çok geç tanıştığım bir baharat oldu ama bundan sonra daha sık kullanacağım herhalde.Bu arada şunu da söylemeden edemeyeceğim.Bu güzel mis kokular tahtını maalesef Tuğra bey için yapılan balık çorbasının kokularına kaptırdı.Onun tarifini de bilahare vereceğim inşallah.
Yorum yazmak ister misiniz?

4 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım çok şirin gözüküyorlar. Zencefilli çok lezzetli olmuştur eminim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Yasemincim
muffinler çok gzüel görünüyor,zencefil herşeye ayrı bir tat katıyor

iyiki bu yorum linkini eklemişsin saba daha kolay ulaşabildim

mutlu,huzurlu haftalar diliyorum
sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Yasemincim yorumuna maille döndüm canım tarifde güzel zencefile bayılırım sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

zencefilli herşeye bayılırım nefis olur.Muffinlerin de çok güzel olmuş ellerine sağlık.Ayrıca muffin kalıbını da güle güle kullan..sevgiler...