2 Mart 2008 Pazar

Karışık Meyveli Kek ve Güvenli Çekmeceler






















Annelerin klasiğidir ya çocukların yemediği ne varsa kekin içine katıp öyle yedirirler. Babaannesi de Tuğrişe yapmış getirmişti geçen gün bu güzel karışık meyveli ve booool vitaminli keki. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler

8 kuru incir
8 kuru kayısı
3 yumurta
2 havuç
1 portakal
1 su bardağı ceviz
2 bardak un
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
kabartma tozu

Offf amma çok malzeme var yahu,ben yazarken yoruldum.
Önce şeker ve yumurtaları bir güzel mikserle çırpıyoruz-biliyoruz ki kekteki en önemli püf noktası budur kabarması için- Sonra yağı ekliyoruz.

Ayrı bir yere portakalı (hem kabuk hem içi) ve havucu rendeliyoruz.Bunun içine ufak ufak kesilmiş incir,kayısı ve cevizleri de katıyoruz.En son ununu ve kabartma tozunu da ekleyip 175 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.


Bir süredir Tuğra'nın çekmeceleri dışarı boşaltmasıyla başım beladaydı alttaki fotoğraftan da anlaşılacağı gibi. Hemen hemen hergün çekmece toplamaktan canıma tak etmişti. Ve dün sonunda
E-bebek mağazasına gidip evdeki eksik olan tüm çekmece kilitlerimizi tamamladım. Henüz farkına varamadı önüne koyduğum bu engelin, malum babasıyla uğraşıyor genelde haftasonları. Bakalım yarın farkettiğinde hakkımda neler düşüncek.











2 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'cim maşallah oğlun çok tatlı ve şunu söylemeliyim bütün çocuklar aynı:)) bizim evde de mutfak dolapları oğlumun açamayacağı şekilde güvenlik altına alınmıştı. Gittiğimiz mağazalarda bile katlı kıyafetlerin olduğu yere hızla koşup nasıl çeksem, neresinden çeksem daha zevkli olur dercesine mutluluk çığlıkları atıyor :)
Kilitli çekmecelere alışması umarım çabuk olur :)
Sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

sağol sedacım,hepsi aynı biliyorum ama tekrar tekrar aynı şeyleri toplamaktan bıkmıştım artık.bu sabah denedi denedi durdu ama baktı olmuyor vazgeçti,kilidi olmayan başka yerlere yöneldi.o kadar çok karıştıracak yer var ki keşfe devam..