17 Şubat 2008 Pazar

Fırın Sütlaç








Aslında çoğu kişinin aksine ben fırın sütlaç sevmeyenlerdenim.Ama evde minik güveç kaplarım var ve onları bir şekilde kullanmak istedim.Ve dün akşam da annemler ve eşimin dedesi yemeğe geleceği için onlara ikram ederim diye yapmaya karar verdim.Tabii sevmediğim için de nasıl yapılır pek bir fikrim de yoktu ve internetten bir yığın tarif okudum.Hepsi birbirinden farklıydı ve ben de kendime göre uyarladım.Sonuç gerçekten çok güzeldi,herkes afiyetle yedi.Sadece pirinç ununu biraz daha fazla koyabilirmişim,bir dahaki deneme çok daha iyi olacak eminim.

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağından az pirinç
2 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı pirinç unu (okuduğum tariflerde ağırlıklı nişasta deniyordu ama evde olmadığı pirinç unu ekledim ben,fena da olmadı)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Önce pirinçleri bir güzel ayıklayıp yıkayıp 2 su bardağı su ile iyice
yumuşayana kadar haşlıyoruz.Sonra da sütünü,şekerini ekliyoruz.Ayrı bir yerde önceden biraz soğuk süt ile iyice erittiğimiz pirinç ununu da ekleyip kıvamını alıp pişene kadar karıştırıyoruz.Ateşten almadan önce de vanilyasını ekleyip güveç kaplarına alıyoruz.Güveçleri fırın tepsisine alıp tepsinin içine de kapların yarısına gelecek şekilde su koyuyoruz.Tepsiyi fırının en üst bölmesine koyup ızgara ayarında yaklaşık 180 derece üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırın ayarında da pişebilir sanırım ama ben ızgara ayarında yaptım..
Fırın kaplarıma sığmayan artan sütlaçları da o şekilde yenmek üzere kaseleri koydum Tuğra beyciğim için.herkese afiyet olsun.




2 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhaba Yasemin
Blogun hayırlı,uğurlu olsun.
Sevgiler

YASEMİN dedi ki...

cok tesekkurler sedacım,aksamdan beri epey basını ağrıttım ama değmiş demek ki...

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da