19 Şubat 2008 Salı

Ufak bir tavsiye;evde sirke yapımı


Evde yenen elmaların kabuklarını ve yenmemiş kısımlarını -sapları hariç- atmayın.Bunlardan kolayca sirke yapabilirsiniz hem de hiçbir işlemden geçmemiş olduğundan doğallığını koruyacak ve bu sirkeden alacağınız fayda da azami olacaktır.Ağız kısmı geniş olan bir cam kavanoza elma kabuklarınızı doldurun.1lt için 4 elma kabuğu yeterli gelecektir.İçine içme suyunuzdan ve 1 çay kaşığı kadar da toz şeker katın.İçi hava alacak şekilde ama ağzını bir tülbentle ya da ortuyle kapatın.Mutlaka hava alması gerekiyor.Arada bir karıştırın ve tadına da bakarak istediğiniz keskinlikte olduğu zaman sirkeniz olmuş demektir.Bunu da ince bir süzgeçten geçirip yine cam bir şişeye koyup kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.





0 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da